Frederiksberg Gin

Frederiksberg Gin og Vintre Møller produkterne er født ud af helt optimale betingelser for at blive de enestående produkter, de er blevet til i dag. Frederiksberg Gin bliver destilleret på et destilleri, der er placeret under rådhuset på Frederiksberg. Til det bruger de en speciallavet 20 liters pot still. Efter destilleringen, bliver spiritussen kørt til Kirke Såby, hvor vand fra deres egen brønd bliver tilsat.

 

Frederiksberg Have og Søndermarken

De botanicals, der bliver brugt i produktionen af Frederiksberg Gin, er så vidt muligt fundet i Søndermarken eller Frederiksberg Have. Det giver gin, der varierer fra sæson til sæson, og giver produkter af høj kvalitet. Også her er Hammer & Son fokuseret på det bæredygtige aspekt, der er gennemgående for alle deres produkter. De mest dominerende smage i ginnen – næstefter enebær – er lavendel og agern.

Brønden

 

På Vintre Møller har Hammer & Son deres egen vandkilde. Det er en brønd, der tapper grundvand fra lagene 10 meter under destilleriet. Der opstår et naturligt tryk under disse forhold, og det tillader, at vandet frit flyder op. Brønden giver 40.000 liter vand om året. Det er ikke kun nok til at destilleriet er selvforsynende, men også nok til, at de kan dele med deres naboer.

 

Vintre Møllers Brønd

Bæredygtighed

Hammer & Son har taget bæredygtighed til nye højder med købet af Vintre Møller, der er beliggende i det midtsjællandske. Henrik Hammers nye mission er at skabe et stort dansk brand. Her vil han udgive 16 nye spiritusser, som skal være så bæredygtige som overhovedet muligt.

Målet er, at ingredienserne bliver dyrket på anlæggets egen grund, strømmen vil komme fra møllen såvel som solenergi fra solceller på anlæggets tag. Desuden vil de udelukkende anvende lokal arbejdskraft og lokale materialer til renoveringen af møllehuset.

Kort sagt et storsindet og smukt projekt fra Henrik Hammer, der ønsker at gøre en forskel og være banebryder inden for spiritusbranchen, hvad angår bæredygtighed.

 

Her kan du læse mere om Geranium Gins bæredygtighed