Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 605,00 kr. (inkl. moms)
1
1
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)
Din kurv 605,00 kr. (inkl. moms)
1
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)
605,00 kr. (inkl. moms)
1
1
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)
Subtotal: 605,00 kr. (inkl. moms)

Historien om Jean-Luc Pasquet

Historien om Jean-Luc Pasquets vingård strækker sig helt tilbage til 1730. Dengang blev den drevet af familien Serillet. I 1924 kom ejendommen i Pasquet-familiens hænder gennem ægteskab, og i 1970 gik vingårde i arv til Jean-Luc Pasquet, som er den nuværende ejers far.

Efter 22 år med konventionel landbrug omdannede de deres produktion til at være økologisk, og i 1998 fik de det økologiske landbrugs-etikette. Fem år senere kunne de præsentere deres første økologiske cognac. I dag bruger de stadig ingen kemikalier, pesticider eller gødning i nogen dele af deres produktion. For at give ordet et mere fransk udtryk, har Jean Luc Pasquet valgt at tilføje et ”L” foran organic, så der står ”L´Organic” på flaskerne. Efter det står der et tal, der viser, hvor længe cognacen har ligget i egetræstønder.

 

Modsat de fleste andre cognacer, har Jean-Luc Pasquet ikke navngivet sine flakser på den traditionelle måde: VS, VSOP og XO. Derimod har de skrevet alderen på blandingen: 04, 07 og 10, som angiver, hvor lang tid cognacen fadlagres. Tiden i egetræstønderne giver alkoholen mulighed for at udvikle sin aromatiske kompleksitet og smag. Det er også under denne proces, at cognacen får sin farve.

Læs mere om Jean-Luc Pasquet på deres egen hjemmeside.

 

Fra vinmark til kælder

Deres cognac bliver hovedsageligt lavet på Ugni Blanc druesorten, men i de senere år har de genplantet Folle Blanche. Folle Blanche var den dominerende druesort før phylloxérique-krisen i slutningen af 1800-tallet. Folle Blanche er en mere kompliceret drue at dyrke, men den tilføjer en helt særlig dybde til cognacen. Denne lunefulde drue giver cognacen sin enestående finesse og rigdom. Nu bliver druerne kultiveret som reglerne for økologisk landbrug foreskriver – uden kemikalier. Efter høsten presses druerne med det samme, og saften lægges klar til gæring. Det er druernes naturlige gær, der sikre gæringen af vinen. Anvendelsen af naturligt gær og fraværet af sulfitter giver en yderligere garanti for et sandt lokalt produkt.

 

Fra kælder til flaske

Efter fermenteringen skal ”vinen” destilleres for at blive til eau de vie. Jean-Luc Pasquet står selv for destilleringen hvor de bruger de et traditionel Charentais destillationsapparat med en dobbelt varme metode, som særligt bliver brugt i Cognac regionen. Takket være denne metode med dobbelt destillering opnår Jean-Luc Pasquet en fin og velduftende cognac.

Når destilleringen er gennemført, kommer tiden til aldring i egetræstønder fra skoven Limousin. Her ligger de det ønskede antal år, indtil de er klar til at blive hældt på flasker fyldt med finnesse og elegance.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co